Gaziantep Haber
HV
19 MART Salı 10:37

ŞEHİR VE DÜŞÜNCE DERGİSİ’NİN 20. SAYISI ÇIKTI!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2023 14:18   Güncelleme : 23-02-2023 14:18
ŞEHİR VE DÜŞÜNCE DERGİSİ’NİN 20. SAYISI ÇIKTI!

Şehre dâir kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek amacıyla hayata geçirilen Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi’nin aynı adla yayımladığı derginin 20. sayısında “Küresel Çağda Şehir” ilişkisi tüm yönleriyle ele alınıyor.

4 ayda bir yayımlanan Şehir ve Düşünce dergisinin 20. sayısında, Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ve yazarları “Küresel Çağda Şehir” üzerine düşüncelerini kaleme aldı.

Bu sayıda; Metin Önal Mengüşoğlu “Küresel Çağın Kentlerinde Tarih ve Karakter Soykırımı”, Prof. Dr. Recep Bozdoğan “Şehir-Küreselleşme Etkileşiminin Tarihî Arka Planı”, Arş. Gör. Dr. Yunus ÇOLAK “Küresel Kent Beklentisine Karşı Şüpheci Bir Yaklaşım”, Prof. Dr. Aynur Atmaca Can “Küresel Dönüşümün Öznesi Olarak Kent ve Estetiği” başlıklı yazılarını ilgilileriyle buluşturdu.

Yeni sayıda ayrıca Prof. Dr. Mehmet Narlı’nın “Şehirlerin Edebiyat, Edebiyatın Şehirler İçine Sinmiş İzleri” başlıklı röportajı da yer alıyor.

Şehir ve Düşünce dergisinin 20. sayısını; Esenler Belediyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi, Esenler Belediyesi Hizmet Binası, Belediye Ek Hizmet Binaları, Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV) ve kütüphanelerden ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

Dergiye elektronik ortamdan ulaşmak için buraya tıklayınız.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR