Gaziantep Haber
HV
28 MART Perşembe 18:20

SBÜ’de Gurur Günü: Teknopol İstanbul’a Bakan Varank’tan Ödül

“Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri” kategorisinde üçüncülük 

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 29-12-2022 16:20   Güncelleme : 29-12-2022 16:20
SBÜ’de Gurur Günü: Teknopol İstanbul’a Bakan Varank’tan Ödül

ünün sahibi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çömlek’e ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi.

SBÜ Rektörü Prof. Cevdet Erdöl, konuyla alakalı yaptığı yazılı açıklamada “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi “Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri” kategorisinde 3.lük ödülünü almaya hak kazandık.

Başta Genel Müdürümüz Dr. Orhan Çömlek olmak üzere bu başarıda emeği, teri bulunan herkese kalbî teşekkürlerimi sunarım. Bilim ve teknolojiye yaptığımız yatırımların meyvelerini toplamaya devam ediyoruz” dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Karakoç’ta yaptığı açıklamada, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Pendik Belediyesi, Tuzla Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi, Vakıf Katılım ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ne, bölgemizde yer alan firmalarımıza ve bu ödülün alınmasında emeği geçen kıymetli iş arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Aldığımız ödül sayesinde edindiğimiz motivasyon ile daha iyilerini başarmayı hedeflemekteyiz.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ), İzmir’de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşen ‘AR-GE ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi ve Ödül Töreni’ne başarılarıyla damga vurdu.

Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çömlek, Teknopol İstanbul’un son yıllarda artan bilim ve teknoloji yatırımlarının karşılığını almayı sürdürdüğüne vurgu yaparak, başarısının tesadüf olmadığını söyledi.

Türkiye’nin sağlık temalı ilk teknoparkı olarak ağırlıklı olarak sağlık yazılımları, aşı çalışmaları, ilaç üretimi, sağlık danışmanlığı ve biyomedikal mühendislik hizmetleri kapsamında ürün ve materyal geliştirme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Genel Müdür Çömlek, “2019 yılında faaliyete geçmiş Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti olarak, 2 yıllık özverili çalışmalarımız sonucunda 10219 m2’lik kapalı alanımızda %35’i kuluçka firması olmak üzere %100 doluluk oranına ulaştık.

Girişimcilik ve ticarileşme konusunda destek olduğumuz kuluçka firmalarımıza ilk yıllarında ücretsiz destek sağlayıp diğer girişimci firmalarımıza da bölge rayiçleri altında kiralama hizmeti veriyor olmamıza rağmen kurulduğu andan itibaren kâr eden en genç teknokentlerden biri olma başarısını elde ettik.

2 yıllık faaliyetlerimiz boyunca;

• Teknokent ekosistemini güçlü ve dinamik kılmak, teknokentteki firmalar ve hatta firma çalışanları arasındaki bağları kuvvetlendirmek, projeler ve yaşanan tecrübeleri paylaşmak amacıyla düzenli aralıklar ile Coffee Talk etkinlikleri düzenledik.

• Bünyemizde bulunan firmalarımıza, Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenlerimize ve bizlerden destek talep eden bütün girişimcilere patent birimi olarak, patent ve marka başvurularını gerçekleştirip farkındalığı arttırmak amacıyla çeşitli etkinlik ve eğitimler düzenledik.

• Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti bünyesinde Ar-Ge faaliyeti yürüten firmaların Medikal Cihaz üretimi projelerinde ihtiyaç duydukları belgelendirme ve kalite hizmetlerini sağlamak maksadıyla teknokentin organik kuruluşunda hizmet vermek üzere TEKNOCERT International Kalite Sertifikasyon Birimi kurulumunu gerçekleştirdik.

• Ülkemizin zor zamanlar geçirdiği pandemi döneminde, T.C. Sağlık Bakanlığı Kapsamlı Hizmet Laboratuvarı ruhsatına sahip bir Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı kurarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında yurtiçi/yurtdışı seyahat eden kişilerin, kamu kurum ve kuruluşlardan gelen numunelerin PCR ve Antijen test taramalarını gerçekleştirdik.

• İş Geliştirme ve Proje İzleme Birimi faaliyetleri kapsamında, İstanbul Kalkınma Ajansı destekli Medikal Cihaz Test, Kalibrasyon, Ar-Ge, Eğitim ve Belgelendirme Merkezi Kurulumu Fizibilite Projesi, T.C. Ticaret Bakanlığı destekli In-Vitro Diagnostic Endüstrileri Kümelenmesi URGE Projesi, KOSGEB destekli Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Projesini hayata geçirdik.” dedi.

Törende, AR-GE ve ve tasarım merkezleri için 10 kategoride 30 ödül; teknoparklar için ise 4 kategoride 12 olmak üzere toplam 42 ödül dağıtıldı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR