Gaziantep Haber
HV
19 MART Salı 12:07

Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler'den Kılıçdaroğlu’na HDP tepkisi!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Mustafa Işık yaptığı yazılı açıklama ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma gününde Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesine sert tepki gösterdi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 16-03-2023 15:46   Güncelleme : 16-03-2023 15:46
Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler'den Kılıçdaroğlu’na HDP tepkisi!

 Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Mustafa Işık, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ″Bu nasıl bir anlayış? Nasıl bir ikbal derdidir″ diye sordu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Işık, Kılıçdaroğlu'nun PKK'nın siyasi kanadı olduğunu öne sürdüğü HDP ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'ne denk getirilen görüşmeye dikkati çekerek, sert tepki gösterdi.

Başkan Işık, ″Biz Şehit aileleri ve Gaziler 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehitlerimizin huzuruna çıkıyoruz. Onlar ise arkasını terör örgütlerine dayayanların, teröristlere kucak açanların, şehitlerimizin katillerine, alkış tutanların huzuruna oy istemeye ve verecekleri vaatleri görüşmeye çıkıyor″ dedi.

Amaçlarının Türkiye'nin kazanması diye söylemler üretenlere seslenen Işık, yazılı açıklamasında, ″Bir kez daha gösterdiniz, sizin amacınız; milletin, memleketin sorunları değil, sizin amacınız siyasi rant, koltuk ve menfaat. Vatanı, bayrağı ve kutsal değerleri uğrunda şehitlerimizin kanında elleri olan parti ile 18 Mart Şehitler gününde görüşmek de nedir? Şehitlerimizin aziz hatıraları incitilmiş ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizin yaralarına tuz basılmıştır. Bu şehitlerimizi ve gazilerimizi yok sayarak teröristleri muhatap almak anlamı taşımaktadır. Bizlere bundan daha büyük bir hakaret olamaz! Her fırsatta söylediğimiz gibi yineliyoruz. HDP terör örgütünün siyasi uzantısı değil, terör örgütü HDP’nin silahlı kanadıdır. Ülkenin birliğine ve beraberliğine kast ederek, askerimizi, polisimizi ve bebekleri katleden bu hainleri muhatap alanları bu aziz millet affetmez, bizler asla affetmeyiz! ‘Öl söz verme, öl sözünden dönme’ düsturuyla, biz bu vatana, bu bayrağa ve bu millete söz verdik. Sözümüzden dönmeyiz. Dün nerde duruyorsak bugün de aynı yerdeyiz.Bizim sözümüz net ve gayet açık anlayanlara! Biz şehit aileleri ve gaziler Vatan ve Bayrak uğrunda can verip, şehadet şerbeti içer, hainlerle pazarlık sofrasında şehit kanı içenleri affetmeyiz″ ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR