Gaziantep Haber
HV
19 MART Salı 13:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sonunda bay bay Kemal...!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın aday belirleme ilişkin sürece yönelik değerlendirmelerde bulunurken, "Sonunda Bay bay Kemal bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasını deprem yıkıntıları arasında başlatmasını 'siyasi utanmazlık' olarak değerlendirdi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 15-03-2023 12:16   Güncelleme : 15-03-2023 12:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sonunda bay bay Kemal...!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasına Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede bakanlar ve ekiplerin çalışmaları koordine ettiğini kaydetti.

″VATANDAŞLARIMIZ SERZENİŞLERİNDE HAKLI″

″Depremzedeler için yeni bir gelecek kurma çabamızda milletimiz yanımızdadır″ diyen Erdoğan, depremden en çok etkilenen 11 ilde 14 milyon insanın gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için etkin bir organizasyon kurduklarını söyledi. Erdoğan, 35 bini aşkın arama kurtarma personelinin, 272 bin kamu görevlisi ve gönüllülerle yaklaşık yarım milyon insan depremzedelerin yardımına koştuğunu kaydetti.

Erdoğan, ″Buna rağmen yıkıntılar altında kalan vatandaşlarımız ve yakınları serzenişlerinde sonuna kadar haklıdır. Acılarını yürekten paylaşıyor, kollarımızı ve kalbimizi kendilerine açıyoruz″ dedi.

DEPREMZEDELER SEÇİMLERDE HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK... ADRES KAYIT UYARISI!

Depremin ardından adres kayıtlarını gittikleri yere aldıran vatandaşlar herhangi bir hak kaybına uğramayacağını belirten Erdoğan, depremzedelerin 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilmeleri için ikametgah kayıtlarını gittikleri yere aldırmaları gerektiğini söyledi.

SİYASİ UTANMAZLIK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay’da yaptığı konuşmaya Meclis’teki grup toplantısında geniş yer verdi.

″Deprem bölgesine seçim kampanyası başlatmaya gidenler bizim oradaki insanlarımızla aramızdaki sevgi ve güven ilişkisini anlayamaz″ diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını deprem yıkıntıları arasında başlattığını ve ″siyasi utanmazlık″ yaptığını savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kendimizi asla hiçbir sorumluluk üstlenmeden ortada dolaşan, sadece konuşan, yalanlarını, kinlerini tekrarlayan deprem turistleriyle kıyaslayamayız.″ dedi.

Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecine ilişkin de değerlendirmeler de bulundu. Meral Akşener’in masadan bir süre kalkmasına ilişkin yaşanan süreci, kavga olarak niteleyen ve “demokrasi tarihimizde eşi yoktur” diyen Erdoğan, “Sonunda Bay Kemal bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi. İnşallah 14 Mayıs'a kadar 6'lı koalisyonun adayı ile demokratik bir şekilde yarışacak, ondan sonra da inşallah kendisine gereken koltuğu vereceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ″önce vatanım″ diyen herkesle beraber çalışılabileceğini söyledi.

AdminAdmin

YORUMLAR