Gaziantep Haber
HV
19 MART Salı 05:20

CHP'li Keleş'ten Çanakkale Zaferi Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Çanakkale Zaferi’nin 108’nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 17-03-2023 12:03   Güncelleme : 17-03-2023 12:03
CHP'li Keleş'ten Çanakkale Zaferi Mesajı

Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Keleş, “Milletimizin hiç düşünmeden vatanı uğruna canını verdiği Çanakkale Savaşları, Milli Mücadelenin ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Türk milletinin vatan ve millet sevgisinin doruğa ulaştığı bir kahramanlık destanı olmuştur. Yurdun dört bir yandan işgal altında olduğu, her türlü imkânının elinden alındığı bir dönemde kahraman milletimiz,  bağımsızlığı ve vatanın bütünlüğü için tek yürek olmuş, canını seve seve ortaya koymuştur.

18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi tasarlayanları hayal kırıklığına uğratırken, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş, direnişini gücünü artırmış, kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açarak, donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını da tüm milletlere göstermiştir. Döneminin en güçlü devletleri tarafından bir milletin çöküşünün beklendiği bu savaş, ortaya konulan milli irade sonucunda bir diriliş olmuştur..

Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşları, Türk Milletinin vatan müdafaası söz konusu olduğunda neleri yapabileceğini dünyaya somut bir şekilde gösterdiği kahramanlık zaferi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere, Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR