Gaziantep Haber
HV
28 MART Perşembe 23:14

Büyük destan 108 yaşında: “Toprağı kanla sulayanlar bize yüce bir zafer hediye etti”

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılında Şehitleri Anma Günü sebebiyle bazı ziyaretler gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yazılan destanla ilgili ‘kahramanlık’ vurgusu yaparak, “Toprağı kanla sulayan, ülkenin istikbali için canlarını siper eden ecdadımız bizlere yüce bir zafer hediye etti” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-03-2023 15:01   Güncelleme : 19-03-2023 15:01
Büyük destan 108 yaşında: “Toprağı kanla sulayanlar bize yüce bir zafer hediye etti”

18 Mart 1915’te Türk askerinin dünyaya önemli bir mesaj verdiği, kahramanlıkların ve mücadelenin ortaya koyulduğu Çanakkale Deniz Zaferi’nin üzerinden tam 108 yıl geçti. 18 Mart’ta hayatları pahasına istiklal ve vatan mücadelesi veren şehitlerimiz bu yıl da yine büyük bir gururla, gözyaşları arasında anıldı.

Kahraman şehitlere dua

Zaferin yıldönümünde Sakarya’daki programlara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, gün boyu bazı ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Serdivan’da bulunan Sakarya Şehitliği’ndeki anma törenine katılan Yüce, şehitlerin kabrine çiçek bırakarak dua yaptı. Törene katılan asker, gazi ve protokolü selamlayan Yüce, daha sonra 18 Mart etkinliğinin düzenlendiği Şehit Erol Olçok Lisesi’ndeki programa katıldı.

Yorgalar Mezarlığı’ndaki şehitliğe de uğrayan Başkan Yüce, buradaki törende bir araya geldiği katılımcılarla büyük destanın hatırasını yâd etti. Aynı gün içinde Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ne de anlamlı bir ziyaret yapan Yüce, “Vatan uğruna canını hiçe sayan, bu uğurda savaşanlar bizim başımızın tacıdır” mesajına vurgu yaptı.

Çanakkale ruhu ilelebet

Başkan Ekrem Yüce, “108 yıl önce bugün, hepimizin kanından, canından, ailesinden olan milyonlarca kahraman bizlere büyük bir zafer ve gelecek hediye etti. Vatanı canından çok seven ve istikbal için toprağı kanla sulayan ecdadımıza selam olsun. Rabbim ruhlarını şad, makamlarını ali eylesin. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük destanı elleriyle işleyen şehitlerimize bu ülkede nefes aldığımız her gün dua ediyoruz. Çanakkale ruhu başkadır ve ilelebet devam edecektir” dedi.

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR