Gaziantep Haber
HV
19 MART Salı 05:00

ASRIN FELAKETİ İÇİN İYİLİKTE BULUŞUYORUZ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2023 14:22   Güncelleme : 23-02-2023 14:22
ASRIN FELAKETİ İÇİN İYİLİKTE BULUŞUYORUZ

Esenler Belediyesi, büyük afetin yaralarını sarmak için İyilikhane Çocuk Derneği ve yüze yakın destekçinin katkılarıyla hayata geçirilen “İyilikte Deprem Bölgesi İçin Yarışıyoruz” adlı projeye Şehir Ekranı TV ve Litros Sanat Gazetesi ile medya sponsoru oldu. Şair ve yazar Ayşe Sevim, tasarımcı Billur Tirgil ve yazar Ayşe Şahinboy Doğan tarafından organize edilen proje kapsamında geliri afetzedelere bağışlanmak üzere bir kermes düzenlenecek. “İyilikte Buluşuyoruz” kermesi, 24- 26 Şubat’ta Üsküdar Muamma Kahve’de yapılacak. Aynı zamanda proje destekçilerinden İstanbul Sinema Evi, Z-Gelişim Atölyeleri, Net Yazı, Tiyatro Külliyen ve Tiyatro Ankebut çeşitli atölyelere ev sahipliği yapacak. Kermes kapsamında Esenler Belediyesi yayın organı Litros Sanat Gazetesi’nin basılı sayıları da satışa çıkarılacak.

Anadolu Ajansı’ndan Ayşe Hümeyra Akgün’e konuşan şair ve yazar Ayşe Sevim, “İnsan bir şey yapmadan devamlı deprem bölgelerine ait videoları izleyerek hasta oluyor. Deliriyor. Ben bu işe bölgedeki insanlara yardım etmek kadar, kendime yardım etmek için de girdim. Bizler fil olsak başka bir bölgede depremde zarar gören filler için yola çıkmazdık. Ama insanız ve insan oluşumuz yakamızı bırakmıyor. Bize ‘bir şey yap’ diyor. Böylece ayağa kalkıyoruz. Elhamdülillah” ifadelerini kullandı.  Yazar Ayşe Şahinboy Doğan ise “Günlerdir hepimiz uykusuz, yüreğimiz ağrılarla, dilimizde duayla haberleri takip ediyoruz. Acımız büyük. İmtihan zor. Şimdi dayanışma zamanıdır, o yüzden bu kermesi bir nebze olsun yaralarımızı birlikte sarmak için düzenliyoruz” diye konuştu.

Tasarımcı Billur Tirgil de “Bize ne düşer diye yola çıktık. Biz elinin emeği ile ekmeğini kazanan insanlarız. Bu büyük imtihanın içinde elimizden geleni en iyi şekilde yapmak için gayret ediyoruz. Bir güzelliğe teşvik edelim. İyiliği yayalım. İyilikte buluşalım” diye konuştu.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR