Gaziantep Haber
HV
19 MART Salı 08:17

20 Bin Kişiye Gaziantep'ten günlük iftar ikramı

Ramazan ayında ilk iftara saatler kala Büyükşehir Belediyesi, iftar sofraları için hazırlıklarını tamamladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2023 16:07   Güncelleme : 22-03-2023 16:07
20 Bin Kişiye Gaziantep'ten günlük iftar ikramı

Gaziantep genelinde günlük 20 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Talepler doğrultusunda günlük iftarlık yemek sayısı artacak. Şehir merkezinde bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Bosna Hersek Parkı içinde, Karataş’ta, Düztepe Çamlık Parkı içinde ve Talat Özkarslı Spor Salonu önünde kurulan çadırlarda Gazi şehirliler iftarlarını yapabilecek.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde bu yıl Ramazan ayında yaralar sarılırken iftar çadırlarıyla vatandaşlar oruçlarını beraber açacak. Hasar gören ilçelerin çeşitli noktalarında iftar sofraları kurulacak.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayında ‘Paylaştıkça artan bereket’ sloganıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gaziantep il genelinde 200 bin gıda kolisi dağıtımı yapılacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, kurum olarak her Ramazan’da geleneği yaşatmak için çadırların kurulduğunu aktararak şunları söyledi:

“Bu yıl depremin olmasından dolayı daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için özellikle şehir merkezinde 5 noktada çadırlarımızı kurduk. Bunlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Bosna Hersek Parkı içinde, Karataş’ta, Düztepe Çamlık Parkı içinde ve Şehreküstü’de olacak. 28 gün boyunca çadırlarımız vatandaşların hizmetinde olacak. Bu manevi iklimde vatandaşlarımızı, çadırlarımıza, beraber iftar yapmak için davet ediyoruz. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla bu yıl 30 mahallede her gün bir mahallede olacak şekilde sokak iftarı geleneğini sürdürmek istiyoruz. Depremde en fazla zarar gören iki ilçemiz var. Bu ilçelerde farklı noktalarda vatandaşlarla iftar çadırlarında beraber olacağız.”

 

AdminAdmin

YORUMLAR